Versnellingsbak gmc vandura 2500 6.2 diesel

Alle vragen over de bak en aandrijflijn.
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
tommeke
Mini Vanner!
Mini Vanner!
Berichten: 24
Lid geworden op: 14 dec 2006 19:27
Ik rij een: GMC
Locatie: Beerzel - Putte (België)

Versnellingsbak gmc vandura 2500 6.2 diesel

#1 Bericht door tommeke » 17 aug 2011 23:07

Heb mezelf juist voorgesteld bij het topic algemeen. Nu effe een vraagje voor vele onder jullie zullen dit stomme vragen zijn maar voor mij is de mechanic van men Van nog een totaal raadsel :oops: . Weet er iemand wat voor automaat in een 6.2 diesel zit en kan het zijn dat dit maar een 3traps is? En ook hoeveel olie er in de motorblok gaat ongeveer? Zou binnekort graag men olie zelf verversen dus alle info welkom :D. Alvast bedankt Mvg Tom
GMC 6.2

Supertruck
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 462
Lid geworden op: 25 jun 2011 01:41
Ik rij een: C30 Dually
Locatie: Zeeland

Re: Versnellingsbak gmc vandura 2500 6.2 diesel

#2 Bericht door Supertruck » 18 aug 2011 01:06

Hey,
in je text heb je het over een 6.2 diesel en in je onderschrift een 5.7.....
maar een liter of 5 heb je wel nodig, gelukkig zit er een peilstok op....
Wel na een minuut draaien even opnieuw peilen, oliefilter.....

aan de vorm van de bak kun je zien welke automaat je hebt, meestal. Dus plaats een foto of zoek in eerdere topics....
en een 3 traps kan, mijn pickup heeft een Th400, is ook drie traps. hoe minder trappen hoe beter, kan er ook minder kapot :)
Groeten Supertruckje

BMW 732iA kwart tarief a 120€
Suburban diesel geschorst
Van G20 diesel geschorst
C30 Dually met C rijbewijs op LPG en kwarttarief a 120€

Gebruikersavatar
Cor
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Donateur
Donateur
Berichten: 11009
Lid geworden op: 23 jan 2005 00:19
Ik rij een: BMW525i
Locatie: Drenthe

Re: Versnellingsbak gmc vandura 2500 6.2 diesel

#3 Bericht door Cor » 18 aug 2011 10:15

Wat een logica, om die reden zijn er nu zelfs 6 traps automaten..


Jij moet zo'n echte ouderwetse powerglide op de kop zien te tikken, heeft maar twee versnellingen
Maar helaas, ook een achteruit die nog stuk kan. :idea:
Cor

Gebruikersavatar
knapestaart
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 6442
Lid geworden op: 12 aug 2009 19:15
Ik rij een: G20 250 S6
Locatie: Zaandam

Re: Versnellingsbak gmc vandura 2500 6.2 diesel

#4 Bericht door knapestaart » 18 aug 2011 11:04

Na een minuut draaien even opnieuw peilen? Dan zou ik eerst een kwartiertje wachten... ;)

Gebruikersavatar
tommeke
Mini Vanner!
Mini Vanner!
Berichten: 24
Lid geworden op: 14 dec 2006 19:27
Ik rij een: GMC
Locatie: Beerzel - Putte (België)

Re: Versnellingsbak gmc vandura 2500 6.2 diesel

#5 Bericht door tommeke » 18 aug 2011 17:49

Alvast bedankt voor de reactie's, ja men onderschrift is nog van men vorige Van zal ik eens moeten veranderen. Zal ook ,is een foto nemen van men automaat dat zal wel wat duidelijker zijn dan. Mvg Tom
GMC 6.2

Gebruikersavatar
tommeke
Mini Vanner!
Mini Vanner!
Berichten: 24
Lid geworden op: 14 dec 2006 19:27
Ik rij een: GMC
Locatie: Beerzel - Putte (België)

Re: Versnellingsbak gmc vandura 2500 6.2 diesel

#6 Bericht door tommeke » 19 aug 2011 22:39

Ben effe onder de Van gekropen en er stond serienummer 3G80514 hopelijk kan iemand hier iets mee aanvangen kan het zijn dat de 3 voor 3 versnellingen staat? Mvg Tom
GMC 6.2

Gebruikersavatar
chevybulkje
Doorgewinterde Vanner!
Doorgewinterde Vanner!
Berichten: 163
Lid geworden op: 17 jan 2011 22:18
Ik rij een: chevy 1984
Locatie: apeldoorn

Re: Versnellingsbak gmc vandura 2500 6.2 diesel

#7 Bericht door chevybulkje » 20 aug 2011 00:17

http://www.debakmakker.nl/index_bestanden/TH700.htm ff onder de van kijken na de olie pan van de automaat en je weet het :mrgreen:
Chevy van 84 5.7 met 350 TH automaat

Gebruikersavatar
tommeke
Mini Vanner!
Mini Vanner!
Berichten: 24
Lid geworden op: 14 dec 2006 19:27
Ik rij een: GMC
Locatie: Beerzel - Putte (België)

Re: Versnellingsbak gmc vandura 2500 6.2 diesel

#8 Bericht door tommeke » 24 aug 2011 19:34

Alvast bedankt voor de hulp ben me de hulp van de site er achtergekomen wat voor bak het is...... helaas geen goed nieuws denk ik. Het carterdeksel heeft 16 bouten wat overeenkomt op de site met een Th700 wat wil zeggen dat het een 4 versnellingsbak en aangezien ik er maar 3 kan pakken zal er iets mis zijn veronderstel ik. Heb de van nu ongveer 2 weken en heb er al mee op autostrade enzo gerede. Kan dit dat hij toch nog goed en soepel rijdt op maar 3 vernellingen. Heb de Van 5500 euro betaalt en dacht dat hij wel nog redelijk oke was, wel wat roestplekken enzo maar caroserie zou ik nog wel zelf wel wat kunnen maar dit was wel niet echt voorzien. Heeft er iemand een idee van of dit veel zou kosten? Moet de bak gereviseerd worden of is dit mss anders te verhelpen. Graag wat advies want dit is me toch niet echt goed bekomen. Mvg Tom
GMC 6.2

Gebruikersavatar
eightball
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 1600
Lid geworden op: 25 okt 2010 19:30
Ik rij een: AMC
Locatie: Veenendaal

Re: Versnellingsbak gmc vandura 2500 6.2 diesel

#9 Bericht door eightball » 24 aug 2011 20:42

In welke versnelling rijd je dan, in de D of in de overdrive? Je moet hem wel in de hoogste versnelling zetten anders schakeld hij nooit door!!
gr. Dennis

Ford Econoline 1983 V8
Harley Davidson FXSTC 1988 V2

Gebruikersavatar
chevybulkje
Doorgewinterde Vanner!
Doorgewinterde Vanner!
Berichten: 163
Lid geworden op: 17 jan 2011 22:18
Ik rij een: chevy 1984
Locatie: apeldoorn

Re: Versnellingsbak gmc vandura 2500 6.2 diesel

#10 Bericht door chevybulkje » 24 aug 2011 20:44

mis even laten afstellen van de tv cabel hoor je verer niks met schakelen verer gaat alles soepel hij wil dan zeg maar niet in de 4e versnelling en in de lock up?

greetz patrick
Chevy van 84 5.7 met 350 TH automaat

Gebruikersavatar
tommeke
Mini Vanner!
Mini Vanner!
Berichten: 24
Lid geworden op: 14 dec 2006 19:27
Ik rij een: GMC
Locatie: Beerzel - Putte (België)

Re: Versnellingsbak gmc vandura 2500 6.2 diesel

#11 Bericht door tommeke » 24 aug 2011 21:04

Heb juist is de batterij losgekoppeld, had ik ergens is in een ander topic gelezen. En nu schakelt hij wel door soms maar schakelt percies helemaal anders nu veel later en percies meer toeren en schakelt ook niet echt vlotjes slipt soms tussen versnellingen pfff hopelijk ga het nog meevallen. Heb bij ons in de buurt iemand zitten die aan usa wagens werkt een ook aan automaten. Ben er met men andere van vroeger ook geweest hele corecte en toffe gast, zal er maar best is langsgaan voor raad en daad waarschijnlijk. Mischien is hij wel bekent bij jullie? (heb link onderaan gezet) Toch wel al een serieuze domper op men Van vreugde :? . Mvg Tom

http://www.americanvintagecars.be/
GMC 6.2

Gebruikersavatar
Paultjuh
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 3827
Lid geworden op: 27 jan 2011 22:11
Ik rij een: GMC 2500
Locatie: Best

Re: Versnellingsbak gmc vandura 2500 6.2 diesel

#12 Bericht door Paultjuh » 25 aug 2011 00:42

Als je computer gereset is, dan moet hij toch weer "leren" schakelen? (heb ik hier ergens gelezen?)

Gebruikersavatar
Cor
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Donateur
Donateur
Berichten: 11009
Lid geworden op: 23 jan 2005 00:19
Ik rij een: BMW525i
Locatie: Drenthe

Re: Versnellingsbak gmc vandura 2500 6.2 diesel

#13 Bericht door Cor » 25 aug 2011 10:26

Klopt, als hij electronisch geregeld is; kan wel 30 km duren voordat hij het weer weet, al naar gelang het een slimme bak is of minder slim 8)
Cor

Gebruikersavatar
tommeke
Mini Vanner!
Mini Vanner!
Berichten: 24
Lid geworden op: 14 dec 2006 19:27
Ik rij een: GMC
Locatie: Beerzel - Putte (België)

Re: Versnellingsbak gmc vandura 2500 6.2 diesel

#14 Bericht door tommeke » 25 aug 2011 16:55

Heb zojuist afspraak gemaakt en ik mag zaterdag voormiddag langskomen voor de van te laten uitlezen dus afwachten maar zeker. Dus eigelijk telkens men voor een reden de batterij afkoppely moet de van terug leren schakelen? Alvast bedankt mvg Tom
GMC 6.2

g-zus
Mini Vanner!
Mini Vanner!
Berichten: 10
Lid geworden op: 24 aug 2011 10:42
Ik rij een: gmc 1984

Re: Versnellingsbak gmc vandura 2500 6.2 diesel

#15 Bericht door g-zus » 29 aug 2011 12:56

hallo ik heb het zelfde probleem ,is het jou gelukt een oplossing te vinden .graag hoor ik vn u

Plaats reactie