start probleem

Alle vragen over het electrisch systeem.
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
knapestaart
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 6442
Lid geworden op: 12 aug 2009 19:15
Ik rij een: G20 250 S6
Locatie: Zaandam

Re: start probleem

#46 Bericht door knapestaart » 06 feb 2010 16:41

De bobine pulseert wel... De ontstekingsmodule... Zit waarschijnlijk een dikke transistor in die de stroom van de pick-up in de verdeler 'schakelt'...Zo wordt de hoogspanning opgewekt. Is de rest in je verdeler wel ok? Onder de rotor? Vervroeging? Vacuum? mechanisch? Pick-up?

De verdeler kun je draaien op 't blok, zo kun je hem 'stellen'...Maar is dus niet aan de orde... ;)

Gebruikersavatar
j-king
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 2857
Lid geworden op: 07 nov 2004 18:27
Ik rij een: chevy g20
Locatie: voorlopig Uithoorn

Re: start probleem

#47 Bericht door j-king » 06 feb 2010 16:58

ontstekingsmodule :shock: :shock:
bijna 100% zeker dat deze stuk is haal een nw op en zeg erbij dat als het niet werkt dat je hem terug brengt.
suc6 Jaap
gelukkig van grijs naar camper

Globemaster b.j 1988

TIN
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 247
Lid geworden op: 19 nov 2004 20:29

Re: start probleem

#48 Bericht door TIN » 06 feb 2010 17:52

Is de rest in je verdeler wel ok? Onder de rotor? Vervroeging? Vacuum? mechanisch? Pick-up?
O jee een hoop vragen waar ik geen antwoord op weet :?
Onder de rotor is het een beetje bruin van kleur [roestkleur] maar meer weet ik er niet over te zeggen.
De verdeler kun je draaien op 't blok, zo kun je hem 'stellen'...Maar is dus niet aan de orde... ;)
De verdeler heb ik er met de bougiekabels nog aan rechtstandig vanaf gehaald en dus ook niet kunnen draaien.
Verder heb ik onder de verdeler de boel een beetje schoongemaakt maar alles laten zitten zoals het zat.
Ik ben veel te bang om iets stuk te maken.
ontstekingsmodule :shock: :shock:
bijna 100% zeker dat deze stuk is haal een nw op en zeg erbij dat als het niet werkt dat je hem terug brengt.
Ik heb hem gekocht bij PLOEGPARTS.
Ik heb Willem v d Ploeg gemaild want hij zit in USA..........en hem verteld dat waarschijnlijk de bobine stuk is.
Hij doet daar verder niet moeilijk over en ik kan hem zo terug sturen en mijn geld terug krijgen alleen blijkt nu dat de bobine nu niet stuk is.
De module zal ik dus ook wel terug kunnen sturen voor een nieuwe of mijn geld terug.
Vreemd blijft wel dat hij na het plaatsen van de nieuwe module het niet deed en na het plaatsen van de nieuwe bobine wel even gelopen heeft :?

Gebruikersavatar
j-king
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 2857
Lid geworden op: 07 nov 2004 18:27
Ik rij een: chevy g20
Locatie: voorlopig Uithoorn

Re: start probleem

#49 Bericht door j-king » 06 feb 2010 19:12

j-king schreef:onstekings module kapot gebeurt wel vaker

Afbeelding

anders heb je deze al bekeken/vervangen pickup coil


Afbeelding
suc6 Jaap
gelukkig van grijs naar camper

Globemaster b.j 1988

TIN
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 247
Lid geworden op: 19 nov 2004 20:29

Re: start probleem

#50 Bericht door TIN » 07 feb 2010 12:36

anders heb je deze al bekeken/vervangen pickup coil


Afbeelding
Waar kan ik die vinden :?

Gebruikersavatar
chevy astro
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 686
Lid geworden op: 22 mei 2009 19:05
Ik rij een: Astro Van
Locatie: Gemert

Re: start probleem

#51 Bericht door chevy astro » 07 feb 2010 14:37

In de ontsteking onder de rotor.
If you can't fix it with a hammer you've got an electrical problem.

TIN
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 247
Lid geworden op: 19 nov 2004 20:29

Re: start probleem

#52 Bericht door TIN » 07 feb 2010 15:39

OOO ok dat zag er roestig uit ????
Tenminste er zit een bruin/creme roestkleurige substantie op die je er zo vanaf kan wrijven.

Gebruikersavatar
chevy astro
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 686
Lid geworden op: 22 mei 2009 19:05
Ik rij een: Astro Van
Locatie: Gemert

Re: start probleem

#53 Bericht door chevy astro » 07 feb 2010 15:47

Dan zou ik dat eens gaan vervangen.
Die pick-up coils gaan vaak kapot.
If you can't fix it with a hammer you've got an electrical problem.

TIN
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 247
Lid geworden op: 19 nov 2004 20:29

Re: start probleem

#54 Bericht door TIN » 11 feb 2010 17:11

Ik heb hem bij een garage neergezet en die vertelde mee dat hij steeds de ontsteking opblaast.
Hij heeft hem 2x vervangen en toen was het gelijk starten maar daarna weer over.

Gebruikersavatar
starcraft 1987
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 9338
Lid geworden op: 18 jun 2007 13:00
Ik rij een: Chevy Van
Locatie: deventer
Contacteer:

Re: start probleem

#55 Bericht door starcraft 1987 » 11 feb 2010 17:48

Is het mogelijk dat een ontsteking teveel spanning krijgt??
Enrique.
Chevy Van G20 starcraft 1987 camper uitvoering

TIN
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 247
Lid geworden op: 19 nov 2004 20:29

Re: start probleem

#56 Bericht door TIN » 11 feb 2010 18:39

Ja, aan zoiets zat ik ook te denken.

-Of een sluiting in de bedrading ?
-Of kan een diode de spanning opvoeren of op de verkeerde aansluiting [massa] zetten ?

Ik denk maar even hard op............ :-k

Gebruikersavatar
Cor
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Donateur
Donateur
Berichten: 11012
Lid geworden op: 23 jan 2005 00:19
Ik rij een: BMW525i
Locatie: Drenthe

Re: start probleem

#57 Bericht door Cor » 11 feb 2010 18:50

Een diode kan geen spanning opvoeren, alleen maar [ een klein beetje, maar wel altijd ] spanning verliezen.
Cor

Gebruikersavatar
Vulcanwizzard
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 5054
Lid geworden op: 16 nov 2004 22:37
Ik rij een: scooter
Locatie: Capelle a/d IJssel

Re: start probleem

#58 Bericht door Vulcanwizzard » 11 feb 2010 23:23

En vooral belangrijk, hij laat maar in een richting spanning door!? Verlies is 0,7 volt
Honda GL500 Silverwing '82 US version niet meer belastingvrij!! Weekers bedankt
Sym Fiddle 2 Scooter 4takt

Gebruikersavatar
knapestaart
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 6442
Lid geworden op: 12 aug 2009 19:15
Ik rij een: G20 250 S6
Locatie: Zaandam

Re: start probleem

#59 Bericht door knapestaart » 12 feb 2010 00:47

Vulcanwizzard schreef: Verlies is 0,7 volt
Spanningsval over siliciumdiodes is 0,7V... ;) Schottky's 'verliezen' 0,2V

Misschien dat ze doorslaan... En dus sluiting maken... Of juist helemaal niet meer geleiden...eerder het laatste...

Gebruikersavatar
Vulcanwizzard
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 5054
Lid geworden op: 16 nov 2004 22:37
Ik rij een: scooter
Locatie: Capelle a/d IJssel

Re: start probleem

#60 Bericht door Vulcanwizzard » 12 feb 2010 02:04

jaaaa idd 8) na doorslaan gewoon dood dus
Honda GL500 Silverwing '82 US version niet meer belastingvrij!! Weekers bedankt
Sym Fiddle 2 Scooter 4takt

Plaats reactie