snelheids puls bij een gmc '78

Alle vragen over het electrisch systeem.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
ezzitdus
Mini Vanner!
Mini Vanner!
Berichten: 19
Lid geworden op: 29 jan 2008 17:40
Ik rij een: vandura 35

snelheids puls bij een gmc '78

#1 Bericht door ezzitdus » 01 jun 2008 15:56

waar kan ik de snelheids puls bij een vandura35 '78 halen?

ik heb hier al wat zitten lezen en mijn werkplaats boek er bijgepakt
maar volgens mij heb ik geen electriche puls, is toch een draaiend meganisme?
het is voor een vdo dayton ms5000 is een oudje van mijn schoon pa gekregen.
alles zit al aan gesloten maar dit nog niet.

hoor het wel als iemand wat tips heeft
-- Don't come knocking when the Van is rocking --

Gebruikersavatar
j-king
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 2857
Lid geworden op: 07 nov 2004 18:27
Ik rij een: chevy g20
Locatie: voorlopig Uithoorn

Re: snelheids puls bij een gmc '78

#2 Bericht door j-king » 01 jun 2008 18:36

heb mij volgens mij niet pas na 1989 dacht ik
suc6 Jaap
gelukkig van grijs naar camper

Globemaster b.j 1988

Gebruikersavatar
Cor
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Donateur
Donateur
Berichten: 11012
Lid geworden op: 23 jan 2005 00:19
Ik rij een: BMW525i
Locatie: Drenthe

Re: snelheids puls bij een gmc '78

#3 Bericht door Cor » 01 jun 2008 19:22

Als je geen electronische milen teller hebt [heb je vast niet] en ook geen cruise control, dan heb je ook geen puls.
Maar met een cc heb je wel een pulser, die zit dan op de bak voor de teller kabel.
Cor

Gebruikersavatar
lowtopv8vanner
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 449
Lid geworden op: 03 mar 2008 21:34
Ik rij een: Chevrolet
Locatie: bolswad frl

Re: snelheids puls bij een gmc '78

#4 Bericht door lowtopv8vanner » 01 jun 2008 21:12

wat voor bak heb je
ik ga deze week mijn th700r4 bak ombouwen van electronisch naar mechanisch
dus als je electronische aanduiding wilt mag je van mij de onderdelen hebben
gr rico
Chevrolet sportvan 5,7 v8 lpg 1983
http://www.ryachting.nl

Gebruikersavatar
j-king
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 2857
Lid geworden op: 07 nov 2004 18:27
Ik rij een: chevy g20
Locatie: voorlopig Uithoorn

Re: snelheids puls bij een gmc '78

#5 Bericht door j-king » 01 jun 2008 23:01

lowtopv8vanner schreef:wat voor bak heb je
ik ga deze week mijn th700r4 bak ombouwen van electronisch naar mechanisch
dus als je electronische aanduiding wilt mag je van mij de onderdelen hebben
gr rico

waarom 8)
suc6 Jaap
gelukkig van grijs naar camper

Globemaster b.j 1988

Gebruikersavatar
lowtopv8vanner
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 449
Lid geworden op: 03 mar 2008 21:34
Ik rij een: Chevrolet
Locatie: bolswad frl

Re: snelheids puls bij een gmc '78

#6 Bericht door lowtopv8vanner » 01 jun 2008 23:25

j-king schreef:
lowtopv8vanner schreef:wat voor bak heb je
ik ga deze week mijn th700r4 bak ombouwen van electronisch naar mechanisch
dus als je electronische aanduiding wilt mag je van mij de onderdelen hebben
gr rico

waarom 8)
waarom ik hem om ga ombouwen ?
omdat ik een mechanische teller heb
en geen zin heb om m,n dashboard overhoop te halen

en de vraag wat voor bak het is
omdat het volgens mij niet op de th400 past :-s
ik ben geen bakspecialist want ik heb er nog nooit 1 gereviceerd :oops:

gr rico
Chevrolet sportvan 5,7 v8 lpg 1983
http://www.ryachting.nl

Gebruikersavatar
ezzitdus
Mini Vanner!
Mini Vanner!
Berichten: 19
Lid geworden op: 29 jan 2008 17:40
Ik rij een: vandura 35

Re: snelheids puls bij een gmc '78

#7 Bericht door ezzitdus » 08 jun 2008 02:28

nou eerlijk gezegt weet ik niet wat voor een bak er onder zit.
maar na een paar test ritjes bleek de navi toch gewoon tewerken.
dus heb nu de puls kable niet aan gesloten .
-- Don't come knocking when the Van is rocking --

Gebruikersavatar
Cor
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Donateur
Donateur
Berichten: 11012
Lid geworden op: 23 jan 2005 00:19
Ik rij een: BMW525i
Locatie: Drenthe

Re: snelheids puls bij een gmc '78

#8 Bericht door Cor » 08 jun 2008 11:02

De navi werkt wel, maar de puls is een extra middel om in geval van slechte ontvangst een inschatting te maken van waar je bent, bijvoorbeeld in tunnels.
Dan zal hij het beter blijven doen.
Naar ik begrijp is dit dus meestal niet nodig.
Cor

Plaats reactie