wil niet starten

Alle vragen over het electrisch systeem.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
wimpie39
Mini Vanner!
Mini Vanner!
Berichten: 5
Lid geworden op: 21 jun 2006 21:14
Locatie: Surhuisterveen

wil niet starten

#1 Bericht door wimpie39 » 17 jan 2007 21:26

hallo wie kan mij helpen als ik de gmc een week laat staan dan trekt de accu leeg nu heb ik een nieuwe in gezet maar nu doet hij niets meer starten en het dashboad verlichting wil niet meer andere verlichting brand wel. Is het misschien mogelijk dat er een zekering is geknapt toen ik de accu er uit heb gehaald?of heeft het iets te maken met de startonderbreker :( ik hoop dat iemand mij kan helpen. alvast bedankt.

Gebruikersavatar
grizzly
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 1190
Lid geworden op: 28 dec 2006 01:16
Ik rij een: Chevy
Locatie: Zaandam
Contacteer:

#2 Bericht door grizzly » 17 jan 2007 22:34

Hallo
Wat de dashboardverlichting betreft zou het heel goed een zekering kunnen zijn.
Als je accu leegloopt heb je lekspanning dit is te controleren door je min pool los te halen en er een lampje met twee draden tussen te zetten als het lampje brand lekt er stroom weg dan begint het zoeken.
Door allerlei dingen los te koppelen tot het lampje uitgaat dan heb je de boosdoener te pakken.
Electra in een auto is een drama om uit te pluizen geloof me.
Heb je alarm bij die startonderbreker?
Kan dan wezen dat je die moet resseten om je startonderbreker weer te laten werken,daarmee bedoel ik dat je dan weer kunt starten.
grt Erik
Chevy G20 1985
Afbeelding Life live like there's no tomorow! Afbeelding

Gebruikersavatar
j-king
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 2857
Lid geworden op: 07 nov 2004 18:27
Ik rij een: chevy g20
Locatie: voorlopig Uithoorn

#3 Bericht door j-king » 17 jan 2007 22:45

als je auto weer start kan je het volgende doen.
zet alles uit in je VAN wat elektisch is haal de +pool van je accu los(kontakt uit) en zet hier een ampere meter tussen (multimeter) er mag nu geen of bijna geen stroom door lopen hooguit van je alarm en je geheugen van je radio maar dit zal waarschijnlijk niet boven de 0,05-0,1 amp komen.
is het veel meer dan staat er nog een gebruiker stroom te trekken.
suc6 Jaap
gelukkig van grijs naar camper

Globemaster b.j 1988

illector
Mini Vanner!
Mini Vanner!
Berichten: 48
Lid geworden op: 21 mar 2007 16:33
Ik rij een: Chevy
Locatie: Retie

#4 Bericht door illector » 29 apr 2007 17:51

Ik kon deze morgen ook niet vertrekken, batterij plat.
Ik dacht eerst niet aan een kapotte batterij maar eerder aan een lekstroompje, dus heb ik met een ampèremeter en een andere batterij even gekeken, en er loopt constant 5 mA met contact uit en alle verbruikers uitgeschakeld.
Dus dit is een normale waarde?

Gebruikersavatar
Marco
Gevorderde Vanner!
Gevorderde Vanner!
Berichten: 132
Lid geworden op: 30 okt 2006 03:49
Locatie: Landgraaf

#5 Bericht door Marco » 30 apr 2007 12:47

Het geheugen van de autoradio zal een beetje stroom verbruiken, dat zou die 5 m/amp wel zijn
lekker belastingvrij
Chevyvan G20 lowtop
1978

illector
Mini Vanner!
Mini Vanner!
Berichten: 48
Lid geworden op: 21 mar 2007 16:33
Ik rij een: Chevy
Locatie: Retie

#6 Bericht door illector » 30 apr 2007 18:09

het was de batterij die kapot is.
Ik heb even met een zuurtemeter de cellen gecontroleerd en er zijn er twee kapot :(

Plaats reactie