Dynamo lampje

Alle vragen over het electrisch systeem.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Paultjuh
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 3827
Lid geworden op: 27 jan 2011 22:11
Ik rij een: GMC 2500
Locatie: Best

Dynamo lampje

Bericht door Paultjuh » 22 sep 2012 17:50

Nu ben ik een laadstroom verdeler aan het inbouwen, heb nu de dynamo via de laadstroom verdeler aangesloten. Ik heb in mijn teller geen acculampje (ook geen optie daarvoor) en de dynamo heeft er ook geen aansluiting voor, heeft het altijd goed gedaan. Maar nu die via de verdeler loopt laadt de dynamo helemaal niks.
Er zit op de verdeler wel een aansluiting voor, in de manual staat dat deze optioneel is. Na het met een losse kabel direct op de accu geprobeerd te hebben, heef ie deze toch nodig om op te starten.
Nu komt de vraag, waar kan ik het signaal, van dit zogenaamde lampje wat ik dus niet heb vandaan halen?
Een signaal die dus als de dynamo start met laden, geen spanning meer heeft.
Ik zal de beste mensen van Victron eens vragen of ik er ook gewoon een contact signaal op kan zetten.

Gebruikersavatar
Maarten
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Donateur
Donateur
Berichten: 683
Lid geworden op: 12 nov 2011 06:54
Ik rij een: Chevy 1986
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Dynamo lampje

Bericht door Maarten » 22 sep 2012 19:44

Bij Victron weten ze het ongetwijfeld.
Ik heb er ook over gelezen, omdat ik ook zo'n verdeler wilde. (heb gekozen voor scheidingsrelais maar dat terzijde)

Er bestaat een kastje/schakelingetje dat het zogenaamde D+ van de dynamo nabootst. Zoek eens op Google naar D+ simulator.

http://www.mobivak.eu/index.php?page=sh ... Itemid=126
Chevy Van 1986 High Top 350 PK!

Gebruikersavatar
arnold58
Doorgewinterde Vanner!
Doorgewinterde Vanner!
Berichten: 188
Lid geworden op: 24 jul 2005 23:30
Ik rij een: Dodge B250
Locatie: kollum

Re: Dynamo lampje

Bericht door arnold58 » 22 sep 2012 19:59

Ik heb ook geen lampje maar nadat ik in Luxemburg met een kapotte dynamo en dus lege accu stond heb ik toch maar een voltmeter geplaatst. Eenvoudig en doeltreffend.
Ik weet nu wel hoeveel Km. ik op een volle accu kan rijden zonder bij te laden :lol:

Gebruikersavatar
Paultjuh
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 3827
Lid geworden op: 27 jan 2011 22:11
Ik rij een: GMC 2500
Locatie: Best

Re: Dynamo lampje

Bericht door Paultjuh » 22 sep 2012 20:07

Maar een lampje en een voltmeter is totaal iets anders...
Ga ik eens op zoeken Maarten!

Gebruikersavatar
marcel-bea
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 3049
Lid geworden op: 19 jun 2011 11:11
Ik rij een: lincoln
Locatie: Noord Holland

Re: Dynamo lampje

Bericht door marcel-bea » 22 sep 2012 21:38

.
Ik weet nu wel hoeveel Km. ik op een volle accu kan rijden zonder bij te laden :lol:[/quote]
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
mijn auto lekt geen olie maar tekent zijn territorium af

gr marcel

Gebruikersavatar
arnold58
Doorgewinterde Vanner!
Doorgewinterde Vanner!
Berichten: 188
Lid geworden op: 24 jul 2005 23:30
Ik rij een: Dodge B250
Locatie: kollum

Re: Dynamo lampje

Bericht door arnold58 » 22 sep 2012 23:22

Paultjuh schreef:Er zit op de verdeler wel een aansluiting voor, in de manual staat dat deze optioneel is. Na het met een losse kabel direct op de accu geprobeerd te hebben, heef ie deze toch nodig om op te starten.
Nu komt de vraag, waar kan ik het signaal, van dit zogenaamde lampje wat ik dus niet heb vandaan halen?
Een signaal die dus als de dynamo start met laden, geen spanning meer heeft.
Ik zal de beste mensen van Victron eens vragen of ik er ook gewoon een contact signaal op kan zetten.
Volgens mij moet je een draad hebben waar de plus ( accuspanning ) op staat aan de ene kant en naar je dynamo gaat die als je motor niet draait negatief is en als hij draait positief is. Dan heb je je 12V spanningsverschil.
Als je accu wel bijlaad als je die losse kabel tegen de accu houd ( als ik je verhaal goed begrepen hebt) dan kun je eens proberen om hier een lampje tussen te zetten. Grote kans dat je die moet hebben.


marcel-bea schreef:.
Ik weet nu wel hoeveel Km. ik op een volle accu kan rijden zonder bij te laden :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:[/quote]

500 Km en als we geen stop bij de Mac hadden ingelast dan had ik die laatste 60Km ook nog wel gehaald =D>

Gebruikersavatar
Paultjuh
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 3827
Lid geworden op: 27 jan 2011 22:11
Ik rij een: GMC 2500
Locatie: Best

Re: Dynamo lampje

Bericht door Paultjuh » 25 sep 2012 11:46

Er mag gewoon een contact signaal op, bedankt voor het meedenken!

Plaats reactie