Pagina 1 van 1

Losse slang koelvloeistof

Geplaatst: 05 jan 2020 15:54
door k-van
Even een vraagje,

Ik zie soms een klein plasje onder mijn GMC Savana liggen ( Max 5x5 cm) na wat meer neuzen zag ik deze losse slang en als ik gas geef spettert er dus koelvloeistof uit. Bij stationair draaien is het enkel een druppel. Hoort dit? #-o :-s

Mvg kevin

Re: Losse slang koelvloeistof

Geplaatst: 05 jan 2020 16:31
door gmc-fans haarlem
Ziet eruit als be- en ontluchtingsslang van je overlooptank. Als dat spettert bij gasgeven denk ik aan een lek in een koppakking. Dan kunnen drukpulsen van een cilinder het koelvloeistofcircuit bereiken. Garage kan in korte tijd controleren of je koelsysteem lekdicht is.

Re: Losse slang koelvloeistof

Geplaatst: 05 jan 2020 19:04
door k-van
Oké bedankt voor je snelle reactie! Ik ga hem dinsdag even na laten kijken

Re: Losse slang koelvloeistof

Geplaatst: 05 jan 2020 19:19
door Patrick G20
Loopt ie stationair onregelmatig, komt er witte rook uit de uitlaat en borrelt de koelvloeistof in de overlooptank als ie stationair draait?
Zo ja, dan is hoogstwaarschijnlijk de koppakking lek.

Re: Losse slang koelvloeistof

Geplaatst: 05 jan 2020 20:53
door Cor
Of zit er gewoon te veel koelvloeistof in dat vat?
Er staat een niveau op, en bij koude motor is de vloeistof dan heel laag;

Re: Losse slang koelvloeistof

Geplaatst: 06 jan 2020 12:25
door k-van
Hij loopt netjes stationair, en alleen bij koude start wat witte rook en verder niet! Koelvloeistof beweegt bijna niet bij stationair draaien en het Niveau koelvloeistof staat op 3/4 van wat het mag zijn als de motor niet draait. Motor temperatuur blijft ook constant, kwam er per toeval ook achter heb geen problemen met rijden verder

Re: Losse slang koelvloeistof

Geplaatst: 07 jan 2020 20:02
door k-van
Terug van de garage, op een nieuwe fles koelvloeistof en bijv olie zit onder de dop zo’n plastic velletje die je eerst moet lostrekken voor je kan gaan schenken, die zat dus in het reservoir :-s ](*,) en blokkeerde dus waardoor die zeker bij gas geven overliep. Beetje dom maar het is gelukkig verder niks ernstigs

Re: Losse slang koelvloeistof

Geplaatst: 07 jan 2020 20:19
door Patrick G20
Is mooi om te horen dat er gelukkig niks aan de hand is.
En dat velletje, dat kan iedereen overkomen.

Re: Losse slang koelvloeistof

Geplaatst: 08 jan 2020 11:59
door gmc-fans haarlem
En goed dat je er op tijd bij bent. Afgelopen zomer kreeg ik last van oplopende motortemperatuur. Lektest gedaan bij garage onderweg: keurig dicht. Bleek dat vloeistof in overlooptank niet terugvloeide naar koelsysteem, andere kant op wel. Daardoor lucht in koelsysteem bij afkoelen, dat meer volume inneemt bij verhitting en daardoordruk laat toenemen waardoor koelvloeistof eruit wordt geperst. Er zaten korsten vuil in de nauwe tunnel onderin de overlooptank. Met perslucht eruit geblazen (terug in overlooptank) en probleem (tijdelijk?) opgelost.
Thuis langdurig bezig geweest om de bruine korsten in de overlooptank helemaal weg te werken, met azijn, fijn grint, soda en veel geduld en wat niet al. Vooral met ijzerdraadje gepoerd in de tunnel, om rotzooi te verwijderen. Nu kun je weer zien welke kleur de koelvloeistof heeft!

Re: Losse slang koelvloeistof

Geplaatst: 08 jan 2020 12:18
door Patrick G20
Heb ik ook al bij mijn Caprice en Chevy Van gedaan.
Met bokkekwast en nebol in de overlooptank goed schoongemaakt en de buitenkant met schuursponsje en jif schoongemaakt. Dan goed wassen met wat afwasmiddel en de overlooptank zagen er uit als nieuw.
Doorgangen zijn open en je kunt het koelmiddel niveau weer goed zien :D