2e accu plaatsen, trekt de dynamo dat wel?

Alle vragen over het electrisch systeem.
Bericht
Auteur
2meter5
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 504
Lid geworden op: 02 apr 2007 19:01
Ik rij een: GMC 1988
Locatie: Zuid Holland

Re: 2e accu plaatsen, trekt de dynamo dat wel?

#16 Bericht door 2meter5 » 26 mar 2008 21:07

Ok, dus:

1. Dynamo checken op amperage
2. Een accu kiezen die meer amp/h heeft dan de dynamo aan amperage
3. Een scheidingsrelais plaatsen die het amperage van de dynamo ruim kan hebben (schijnt voordeliger te zijn dan een diodebrug?)

Goed?

N.B. kan de tweede accu binnenin de van staan, of moet hij ergens buiten ivm evt. gasvorming bij het laden?
Gegroet, Leo & Patricia.
ex-lid nr 811

19 augustus 2012American Cars & Classics Brielle Zorg dat je erbij bent en zeg het voort!
Kijk op http://www.americancarsandclassics.nl voor meer info

j-king
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 2853
Lid geworden op: 07 nov 2004 18:27
Ik rij een: chevy g20
Locatie: voorlopig Uithoorn

Re: 2e accu plaatsen, trekt de dynamo dat wel?

#17 Bericht door j-king » 26 mar 2008 21:58

ik vind het helemaal goed
mijn 2e accu staat onder het aanrecht verstopt op de vloer.

8)
suc6 Jaap
gelukkig van grijs naar camper

Globemaster b.j 1988

BlackChevy77
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 271
Lid geworden op: 29 jan 2008 23:07
Ik rij een: Chevy G20
Locatie: Foxhol

Re: 2e accu plaatsen, trekt de dynamo dat wel?

#18 Bericht door BlackChevy77 » 27 mar 2008 20:24

Daar heb ik dus ook de plaats voor mijn 2e accu, nu zal ik na alle info eens kijken hoe ik alles moet gaan doen.
Gr. Michel 8)
To Van or not to Van, That's the question!

chevyhenry
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 1707
Lid geworden op: 19 apr 2007 17:41
Ik rij een: CHEVY6.5D
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: 2e accu plaatsen, trekt de dynamo dat wel?

#19 Bericht door chevyhenry » 27 mar 2008 21:21

Klopt helemaal ik werk altijd met diode splitters voordeel is ook de
systemen blijven gescheiden dus als je een avondje doorhaalt met tv e.d
kun je s'morgens gewoon je Van starten terwijl je licht/huishoud accus bijna leeg zijn
de chevy diesel rijder
starcraft 1995 6,5 diesel
starcraft 2000 grijs 6,5 turbo diesel
Nissan Vanette 2.5 diesel Van
Afbeelding

BlackChevy77
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 271
Lid geworden op: 29 jan 2008 23:07
Ik rij een: Chevy G20
Locatie: Foxhol

Re: 2e accu plaatsen, trekt de dynamo dat wel?

#20 Bericht door BlackChevy77 » 27 mar 2008 21:46

chevyhenry
Heb je evt een soort van schema voor mij hoe ik dit kan aansluiten?
Gr. Michel 8)
To Van or not to Van, That's the question!

VANderman
Gevorderde Vanner!
Gevorderde Vanner!
Berichten: 127
Lid geworden op: 04 aug 2009 21:29
Ik rij een: Dodge
Locatie: Alkmaar
Contacteer:

Re: 2e accu plaatsen, trekt de dynamo dat wel?

#21 Bericht door VANderman » 20 aug 2009 19:27

ff dit toppic weer ophalen

ik ben nu ook bezig alle oude kabels van de 2de accu te verwijderen en alles opnieuw te plaatsen maar bij mij zit er op de start accu ook nog een massa sleutel en er zat een scheidings relay op ??? naar mijn denken defect en een draad niet aangesloten die van de dynamo + naar het relay ... maar als ik het zo lees is die massa sleutel met een scheidings relay toch helemaal niet nodig ??? :?
wat is een beetje het amperage wat een dynamo leverd bij een VAN staat bij mij verder niks op hoeveel amp hij levert
zou iemand mij ook een schema kunnen mailen en van dat accu verhaal mijn start accu is maar 65 amp/h is dit dan niet wat te weinig ???
de 2de accu was helemaal op stuk dus daar moet zo ie zo een andere voor komen ...

Hoor graag van jullie

Gr

Cor
Bewezen Vanner
Bewezen Vanner
Berichten: 10851
Lid geworden op: 23 jan 2005 00:19
Ik rij een: Depends..
Locatie: Drenthe

Re: 2e accu plaatsen, trekt de dynamo dat wel?

#22 Bericht door Cor » 20 aug 2009 20:30

Nodig?
Het ligt er maar aan wat je wilt.
een scheidingsrelais, of een diodeblok voorkomt dat je startaccu en huishoudaccu elkaar tijdens gebruik beïnvloeden; lees:dat je niet meer kunt starten als je teveel hebt gebruikt tijdens stilstand en daardoor niet meer kunt starten.

Een massa schakelaar in het huishoud circuit kan gewenst zijn, als je de accu volkomen wilt isoleren, bv gedurende langere perioden van stilstand.

De laadcapaciteit van de dynamo heeft hiermee weinig te maken; over het algemaan is de laadcapaciteit 100 Amp [of meer bij meer recente auto's].
Cor


Plaats reactie